2015/06/16

KESÄSALAATTI

1-KHHK
Ajattelin koota teille mun lempparisalaatin ohjeet, jotta tekin voitte tehdä tän helpon ja maistuvan herkun itsellenne. Yllä näkyy ainekset joita tarvitaan. Salaatit voi olla ihan mitä tahansa salaattia, eikä leivän tarvitse olla paahtoleipää sen voi korvata vaikka ruisleivällä tai jättää kokonaan käyttämättä.
DSC_8384
Pese salaatit, jonka jälkeen revi ne kulhoon jossa salaatin haluat tarjoilla. Tämän jälkeen paista kanat pannulla ja jätä ne kylmälle levylle odottamaan. Tässä vaiheessa on hyvä myös laittaa kananmunat kiehumaan, ettei käy niin kuin mulle että niiden kanssa tulee kiire.
DSC_8388
Ruskista siemenet pannulla nopeasti, jonka jälkeen siirrä ne kippoon odottamaan. (Kuva on otettu ennen siementen ruskistamista.)
DSC_8391
Kruntongit syntyvät helposti paahtoleivästä, joka paloitellaan ja paistetaan pannulla. Itse käytin paistamiseen oliiviöljyä ja mausteena yrttisuolaa.
DSC_8396
Kun kanat, siemenet ja krutongit on paistettu on aika pilkkoa kurkku ja tomaatti lohkoiksi. Suosittelen tekemään tämän viimeisenä, ettei tomaatit kostuta salaattia liikaa ennen tarjoilua.
DSC_8398
Sekoita kaikki ainekset keskenään, jonka jälkeen viipaloi kananmunat. Munat voi sekoittaa salaatin joukkoon jos haluaa, itse asettelin ne vain tuohon päälle.
Salaattia voi maustaa oman maun mukaan niin paljon kuin haluaa, itse en pidä kastikkeista tai muista lisukkeista joten pidän maun simppelinä. DSC_8383
Jälkiruuaksi suklaamansikoita. Tein mansikat jääkaappiin valmiiksi ennen salaatin tekoa, jotta suklaa ehti kovettua. Sulatin suklaan lautasella joka oli vesikattilan päällä, näin suklaa sulaa mielestäni tasaisemmin ja paremmin. Jos ei jaksa/halua rueta pannulla keittämään vettä vain suklaata varten, toimii mikro varmasti hyvin tässä apuna.
DSC_8407
Kun suklaa oli tarpeeksi sulaa, nostin lautasen pois ja dippasin mansikat siihen. Kokeilin ensiksi niin, että leikkasin vihreän osan mansikasta pois mutta ilman sitä mansikan upotus suklaaseen oli huomattavasti hankalampaa. Kun kaikki mansikat oli dipattu suklaaseen, nostin tarjottimen jääkaappiin odottamaan syömistä. Helppoa, nopeaa ja hyvää. Nauttikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti